tisdag 1 augusti 2017

OMX30 - inför onsdag

OMX30 gör en fin impulsrörelse upp från 1548 till en eventuellt minut 1:a på 1570 - nu behövs "bara" en högre botten för att ta bort ? för en sekundärtrends 4:a på 1548.

Lycka till,


4 kommentarer:

  1. Tackar återigen.
    En amötörfråga - känns det inte dock klent på köparsidan. Finns det verkligen balls just nu att trycka uppåt? Överköpt så det tjuter - men räcker det. Eller måste vi besöks 1540 ish innan kraften tar vid?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej JW - utklipp nedan från min EWT inledning som du kan kika på i sin helhet till höger.

      Först i 3:e vågen köptrycket ökar.

      Impulsiva rörelsemönstret:
      Rörelsen sker i en impulsiv rörelse det vill säga ej överlappande, med en första våg upp en andra våg ned, en tredje våg upp och en fjärde våg ned för att avslutas med en femte våg upp. Våg 1,3 och 5 är impulsiva och våg 2 och 4 är rekyler i rörelsen 1-5.
      Första vågen:
      När första vågen upp skapas är marknaden relativt skeptisk till ett trend skifte, då den tidigare rörelsen varit nedåtriktad och det mest naturliga är att våg 1 ses som en del i en korrektion. Den kan dra iväg ordentligt men mer ofta en relativt svag utveckling.
      Andra vågen:
      Andra vågen är ofta aggressiv ned – marknaden är fortsatt inne på en rekyl rörelse och våg 2 brukar allt som ofta dra ned ordentligt och relativt snabbt avverkas. Ofta hotar våg 2 sin nolla, alltså där våg 1 startade.
      Tredje vågen:
      I våg tre ökar optimismen med en högre botten för våg 2. När våg 1 toppen bryts upp tar ofta optimismen överhanden och våg 3 blir i många fall den längsta vågen i impulsrörelsen. Våg 3 förlängs också mer ofta än våg 1 och 5. Formationer som GAP upp är vanligt. Våg 3 bryter också ofta tidigare kanal formationer och ger mer trend följande analys metoder signal om trendväxling, därav dess karaktär som vanligtvis den starkaste av vågor i impulsen. I en förlängning är våg 3 av 3 i många fall extrema.
      Fjärde vågen:
      Är ofta mer grund än våg 2 – optimismen är fortsatt stark och marknaden ser en rekyl som naturlig.
      Femte vågen:
      Är mer lynnig är de övriga vågorna, beroende på i vilken delsekvens den befinner sig kan den uppträda lite hur som. Dessutom kan den vara kortare än våg 3 toppen, likväl som den kan vara förlängs, dock kan ett bra tips vara att mäta den jämfört med våg 1.

      Radera
    2. Vilken utbildning - stort tack! Fantastiskt generöst av dig att ge tid att låta mig förstå mer.
      Spart o ska gå igenom någrq gånger.
      😄

      Radera