tisdag 8 mars 2016

OMX30 - inför onsdag

Inga förändringar i våg tolkningen från gårdagen,

Lycka till,

3 kommentarer:

  1. Hej Roasan.

    En fundering runt brenten. Då vi nu passerade storleken för förra rekyl så började man ju måtta fib från förra topp mot botten och hittade där de 49$ du nämnde. Men hur fungerar det rent regelmässigt?

    Som det ser ut nu verkar den ju bygga upp en impulsrörelse i 5 vågor på väg dit. Kan en impulsiv rörelse med 5 vågor också vara en primärvågs b eller betyder det att det är mer troligt att det vänt över till vändningsfornation med 27$ som botten?

    Antar att vi även kan tolka uppgången som ett sekundär a och att om vi får en dipp innan avslutande resa mot 49$ kan se det som både sekundär b mot c som en impulsvåg 4 mot 5. Då blir det väl i så fall avgörande om vi vänder ovanför fib 38 av hela den rörelsen om vi får en bekräftad vändning i en 3a upp eller om den bryter ned och sätter ny botten.

    Frågan var då egentligen hur man ska tänka om det man räknar som en uppgraderad rekyl utvecklar sig impulsivt, ska man börja ställa om sig på att det bottnat eller ska man fortsätt utgå från att räkna det som a b c rekyler ?

    SvaraRadera
  2. Hej Jorkild,

    Jag gör ung följande:
    i) tar fib50 från förra toppen till botten, där får jag fib50 runt 48(mätt i HK på dygn stängning), så ha lite marginal.
    ii) anser att den första vågen från 27 är en tydlig a-b-c och rekyl vilket skapar ett större a-b ej impuls - efter b runt 30, så börjar den mycket riktigt att impulsera, som den ska göra i ett c, och det jag noterade - "att rörelsen efter b kunde tolkas som en 1-2 och 1-2 rörelse om den bröt upp". Den bröt upp och då bör man följa vågorna som ett avslutande c med en 1-2,1-2 början av detta c. Om den tolkningen är riktig så ska en 5 vågors rörelse exekveras med minst en förläng 3:a - alltså 1-2 - i,ii,iii,iv,v = 3 och en 4:a och sen en 5:a. Tricket här, när den börjar sub indela sig och förlängas, är att förlängningen kan vara förlängd, så länge den impulserar upp är det bara att räkna in vågorna och följa med upp, tills mönstret bryts.
    iii) mät in c i förhållande till a med olika fib nivåer tar jag första a nivån så är den 9 punkter från 27 till 36 lite grovt - b bottnar på 30 - sen kommer impulsrörelsen (c:et) med c=a ger 39 vilket är brutet nästa är 1,618*a = 44 2*a = 48 osv.
    iv) jämför vi sen fib från förra toppen = 48 och den mindre sekvensens c mot sitt a så är området med start från 44 till 48 intressant att kika in mer nog för en ev. vändning. Skulle dock impuls mönstret brytas innan, ja då får man ta det, men jag agerar i alla fall mer lugn om man har ett målområde, det är väl där man skärper sig lite mer för att identifiera en ev. vändning.

    Som svar på din andra fråga - ett B kan aldrig vara 5 impulsvågor, då är det antingen ett a eller en 1,3 eller 5:a /roasan

    SvaraRadera
  3. Hej igen!

    Tack för input, 2 viktiga saker som jag kommer ta med mig alltså. Att man i en c våg skall se en 5 vågors rörelse samt att en impulsiv 5 vågors rörelse inte kan vara ett b.

    Mycket bra info för en vidare spännande utveckling!

    SvaraRadera