fredag 18 mars 2016

Dow Jones - tidscykel HS

Dow Jones har stigit mer än S&P500, vilket kan tolkas som rotation inför nedgång.

Bilden nedan lite kul - 210 dgr från vänster skuldra till huvud och nu på måndag 210 dgr till höger. Faller den in pekar den på 25-30% nedgång i "nästa ben". Bryter den upp är det mer troligt med uppgångar i ett par år till, intressant då marginalen för utslag nu är liten.

Lycka till,


4 kommentarer:

  1. Hej Roasan,

    jag undrar lite över vad skillnaden mellan att använda SPX eller SPY exempelvis. Altså futures när man räknar vågor. Är det möjligt att man lurar bort sig i våganalysen av att välja viseversa? Jag ser att du använder SPX och hade gärna vetat varför?

    Hälsningar
    Niklas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Niklas - ja det är skillnad, men EWT fungerar för båda, men de bör hanteras var för sig. Elliott var noga med kriterierna för att tillämpa EWT, en förutsättning är att marknaden är öppen med riktiga säljare/köpare och att sälj/köp redovisas etc. Futures speglar såklart marknaden, men till delar styrs av market makers, vilket enligt mig är mer sluten och inte helt tillämpbart. Dock om man följer futures utan att jämföra de med en den öppna riktiga marknaden kan EWT tillämpas - dock tenderar vågortna att överlappa mer enligt de som har jämfört, så ett tips är att ha lite mer marginal i din räkning samt för ev. S/L, där olika future marknader är kända för S/L hunting med lite överdrivna rörelser för att slå ut S/L. /roasan

      Radera
  2. Titta gärna på inslaget med Johnny Torsell i Playdirekt.se den 16 Mars.
    https://www.youtube.com/watch?v=w8QuR2Bq5cg
    Han använder sig också av EWT.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt att fler och fler använder EWT för sina analyser. /roasan

      Radera