fredag 26 februari 2016

OMX30 - dagens vågtolkning

OMX30 orkade inte upp till en ny högre topp i rörelsen upp, som jag räknar med är en rekyl. 1386 är inom ramen för en sekundärtrends topp, något kort, men inom ramen. Frågan är om det finns en a-c rörelse kvar till ett eventuellt primär b eller om toppen är satt ? Återkommer i helgen.

Lycka till,


2 kommentarer:

  1. Hej Roasan, jag har funderat lite över den längre trenden vi haft sedan kraschen 2007-2008. Nästan alla världsmarknader hamnade då i bearmarket som fortfarande håller på... Finns det en möjlighet att rallyt sedan 2009 endast är en ABC upp till ett cycle-wave B? Och enda anledningen varför den tog sig så pass långt upp i USA/DE/JP och några till var pga. QE1-2-3-4 och negativa räntor?

    Självklart hoppas jag inte detta är fallet då de vore förödande för många människor men många högt uppsatta hedgefund chefer och nu även William White skriker högt: https://www.youtube.com/watch?v=PPMnp5_3EqQ

    Grafen skulle då se ut såhär tänker jag:
    http://postimg.org/image/ouxg3nvb5/

    SvaraRadera
  2. Hej Niklas,

    Lite input till den analysen:
    1) Allt är möjligt, men för mig är det mer om sannolikhet.
    2) Analysen du pekar på är grunden för 90% av EWT analytikerna i US, där EWI i spetsen har haft den vy'n sedan jag började med vågutformning -98. Med en större A-B-C där DOW ska ned till 4000 nivån, alltså att rörelsen sedan år 2000 är en triangel rörelse.

    Min vy om varför jag anser den osannolik är ung:
    1) Vågutformningen för OMX30 men framförallt för DAX där rörelsen 2002 - 2007 är klart impulsiv, kan inte få den till överlappande, i vart fall blir det konstlat. US därmed ser mer överlappande ut i den rörelsen och gjorde mycket riktigt en lägre botten i mars 2009, jämfört med 2002. När DAX gjorde en högre botten och US en lägre, anser jag C-1 2007 bekräftad för DAX och OMX30.
    2) Kina gör också en topp 2007 med 70% nedgång därefter, än viktigare rörelsen efter är 5 impulsvågor upp till en ny topp 2010.
    3) OMX30 med många tunga verkstadsaktier hade "möjligheten" att forma en triangel sedan år 2000 - en formation som jag hade som huvudalternativ ett antal år - dock när över kanalen bröts upp 2013 - och dessutom impulserade vidare upp, så eliminerade jag det alternativet.
    4) Vi är i slutet av en deflations cykel - nästa fas är en tillväxt fas med låg inflation.
    5) Kina och verkstadsaktier i OMX30 är i slutet av sin BEAR cykel med i många fall 40-50% nedgång hittills - om DOW ska ned till 4000 så innebär att i praktiken att större delen av bolagen ska gå i KK och för ett sådant scenario är det nog mer av WWW3.
    6) Kanske den viktigaste och en viktig signal att följa - om nu hedge fond managers och andra "banker" går upp med scenariot om en riktig krasch med DOW mot 4000 - ja då bör man nog göra tvärtom - har aldrig varit med om att smart money gjort som de säger - varför skulle dom det ? om de säger krasch så är det för att kunna köpa såklart, men vid rätt tillfälle, när den breda massan är i panik.

    Nu tror jag ju på en ordentlig nedgång om ytterligare 20% ned som möjligt och troligt om våg utformningen fortsätter, när vi väl är där står nog företrädare för "smart money" och skriker tok fall, då köper i alla fall jag.

    /roasan

    SvaraRadera