lördag 23 januari 2016

OMX30 inför veckan

2 kommentarer:

  1. Hej Roasan
    Vill för det första tacka för den tid och möda du lägger ner på denna blogg. Dina tankar och scenarier ger verkligen en värdefull input till ens egna tankar och tradingbeslut. Jag blev dock lite konfunderad när du ändrade din räkning (OMX30) från en P4 till en 2a i en C3a efter att daxen gått under 9325 trots, som du säger i dagens inlägg, att inte vågorna ser helt harmoniska ut. Jag har under dagen tittat lite på förhållandet mellan P2or och P4or i de senaste bulltrenderna och kan bara konstatera att de i de flesta fall harmoniserar väldig bra med varandra. Den procentuella nedgångarna i tvåorna är i de flesta fall några procentenheter större än fyrorna. Därför anser jag inte att sannolikheten för att vi fortfarande, eller just avslutat P4an är lägre än att vi är i en 2a i en C3a. P1-P2 nedgången (2011) i OMX30 var ca 30%. Vi har nu en nedgång på ca 25,5 % från april förra året. Detta gäller även DAX. Fyrorna i den överliggande trenden brukar dessutom gå ned till sina fyror i den underliggande trenden. Detta har vi inte gjort än varken i OMX30 eller DAX. Dessutom skulle P4 nedgången i din räkning vara mindre än 2an i den underliggande trenden. Har du några kommentarer kring detta resonemang? Ha en fortsatt trevlig helg!
    /Jonas

    SvaraRadera
  2. Hej Jonas - gumman är på din linje - hon kör enbart positionstrading.
    Jag tappade bort alternativet med OMXS-PI där 3-4 alternativet lever i gårdagens genomgång. Kan inse att genomgången därmed blev en aning obalanserad. Jag ska ta upp det i em/kväll så att båda alternativen beskrivs mer balanserat, tillsammans med några Aktier med tung vikt i OMX30.

    Kort går det scenariot ut på i) en kort rekyl upp i veckan och om möjligt in i nästa vecka i en minut a-b-c rörelse - ytterligare en nedgångsfas mot 1200 nivån men där 1200 håller, i denna fas bör DOW också ha skapat en lägre botten. Det som talar för detta scenario är indikatorerna för längre tider, vecka och månad, samt såklart din point med relationer och harmoni i vågorna. /roasan

    SvaraRadera