onsdag 30 december 2015

OMX30 - inför torsdag


2 kommentarer:

  1. Hej Roasan,

    Hur länge har du använt EWT för dina analyser?
    Av erfarenhet, har det här varit en extra bökig botten att hitta? Sen hör det väl till att större våg 4 ska vara svårfunnen.

    Vi är återigen i ett 1-2, 1-2, 1-2 scenario och spontana känslan säger att det kan bryta ner likväl som upp. Hur skaffat du dig extra förtroende för ena scenariot framför andra i ett sånt här läge? Stoch/Macd?

    Tack för bloggen och alla svar i år!

    Gott nytt år

    Hälsningar,
    Daniel W

    SvaraRadera
  2. Hej Daniel,

    Har använt EWT mer eller mindre sedan -98 - mer seriöst sedan -02.
    Ja en större 1:a och 5:a är lite mer bökiga till sin karaktär, där hopp och förtvivlan skiftar, medan en 3:a är mer straight forward.
    Dessutom är 5:orna mer oberäkneliga och de bästa analytikerna brukar missa dom...så viktigt att gå på "sin egna tes". -98 till -00 var en sanslös 5:a - -11 jan väntade jag på en våg till från jan toppen, den kom aldrig, väl i DAX och US index, men inte i OMX30....följer därmed mer "ledande index" för guidning av det jag tradar (OMX30) - viktigt att hitta karaktären av objektet man analyserar.

    Jepp - kortsiktigt har du i det närmaste ett 50/50 läge i OMX30 och US index, ska den ned för en vända till eller är 4:an inne ? - så regel nummer 1) om vi har ett 50/50 läge så ska insatserna anpassas därefter, vi söker 70/30 lägen el. bättre. Att hålla krutet torrt och gå in i lägen när sannolikheten är hög är en viktig egenskap och inte "chansa för att man måste vara med" 2) att kombinera EWT analysen med olika indikatorer är ett bra sätt att mäta sannolikhet om man är rätt på det, jag använder Stoch S, andra använder olika inställningar på RSI eller MAcd. Genom att välja sin trend som man är mest bekväm med och backa i tiden och checka hur indikatorn har reagerat vid tidigare bottnar och toppar för den trenden så kan man få den extra hjälp som behövs för att fatta "rätt beslut", vid bottnar och toppar. När sen trenden är "etablerad" ska man skippa indikatorerna, då de mer förvirrar än hjälper, följer du indikatorerna i en "etablerad trend" så är min erfarenhet att du lockas att sälja för tidigt, de kan ligga "överköpta eller översålda" en längre tid. I en "etablerad trend gäller enbart vågräkningen. +/- divergenser är också ett bra sätt att identifiera för att öka sannolikheten för identifiering av bottnar/toppar.
    Kikar jag in OMX30 nu så är Stoch S stigande på dygn, men har inte bottnat ur på vecka, vecka behöver inte bottnar ur och dygn kan såklart vända ned, så 50/50 läge även här.
    Med DAX får jag mer av ett 60/40 läge för BULL även i det korta - därav sammanfattar jag läget mer BULLish för OMX30 i det korta, även med ett 50/50 läge. /roasan

    SvaraRadera