lördag 22 augusti 2015

OMX30 - inför veckan


11 kommentarer:

  1. Tack, intressant som vanligt :) Vore intressant att att få en åsikt om detta kraschscenario som en del har ur en EW synvinkel http://www.marketoracle.co.uk/Article51830.html

    SvaraRadera
  2. Hej Lars,

    Om jag är inne på rätt sida så är artikeln baserad på EWI analys. De har haft en BEARish vy sedan jag började kika på vågor på 90-talet. De har haft fel sedan dess och troligtvis denna gång med, har inte läst den, med antar att den bygger på samma scenario som de tjatat om i över 30 år nu.
    Allt utgår från rörelsen sedan 1929 -32, där EWI tolkning är att en (G) Super Cykel topp 5 ska/har skapats. Det sa de om -87 -00 och -07, topparna med crash scenario om 90% nedgångar. Det hände inte och om man fortsätter sitt mantra trots sin oförmåga att träffa rätt, ja då minskar deras trovärdighet. Nackdelen med med EWT är att man kan låsa sig i sin tolkning och har man fel i den högre trenden så blir analysen för de underliggande trenderna också fel. Nog om det, de får såklart ha sin syn på saken.

    Min vy är att EWI's crash analys inte stämmer med 90% nedgång på grund av:
    1) Den stämmer inte med OMX30 och DAX vågutformning sedan 00, med högre botten -09 jämfört med -02 och därefter med högre toppar.
    2) Alternativet med en triangel från -00 och tills idag eliminerades jan 2014 när 2007 toppen bröts upp.Björnarnas sista chans långsiktigt.
    3) US index och DAX/OMX30 går in i nytt teritorium med nya ATH.
    4) De fundamentala cyklerna om 16,5 år pekar på att vi är i slutet av en deflations cykel (som CB försöker bekämpa allt vad de kan) - efter den kommer en cykel om 16,5 år med tillväxt med låg inflation. Att crasha i en sådan cykel är såklart mycket osannolikt.
    5) Majoriteten av de analyser jag har läst senaste tiden förespråkar ett BEARish crash sceanrio - jag hade varit mer nervös med att följa flocken än att gå mot den.

    Enligt min tolkning tyder allt på att DOW snarare står i 30 - 50 000 i mitten på 20-talet snarare än en 90% nedgång nu.

    Dock kommer kanske en C1 - C2 våg tolkas som en crash,(40% nedgång) så att de får lite rätt :-) den kommer ju förr eller senare och uppreparar man samma mantra tillräckligt länge så får man ju till slut rätt, men utifrån ett trading perspektiv där syftet är att tjäna pengar, så är det inte en sund strategi.

    Men med en objektiv vy så måste man vara öppen för alternativet - jag kikar inte på det seriöst så länge som OMX 30 håller sig över 1200 nivån.
    /roasan


    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Tack Roasan för ett intressant och uttömmande svar. Fördelen med att ha en bra daytradingstategi är att det får gå åt vilket håll det vill bara det rör på sig, intressant m EWI men kan för lite för att tillämpa det på trading. Går det att day/swingtrada på enl. dig? Lyssnar dock intresserad på dina videos.

    SvaraRadera
  5. För Daytrading är de riktigt långa cyklerna mindre intressanta. EWT kan utnyttjas för sin trading även i de korta cyklerna, man går helt enkelt ned och analyserar - tertiärtrenden för att trada i minut, micro och eventuellt nano trenderna. Samma när du tar position är en tänkt våg 2 och/eller en c-våg en fördel R/R mässigt och att gå ur efter en våg 3 alt. 5 etc..../roasan

    SvaraRadera
  6. Hej Roasan!
    Har du fortfarande samma ATH mål som tidigare om det lyckas studsa upp mellan 1395-1444?
    Verkar som enligt mäklarstatestiken så är det många småsparare som får panik nu och säljer, de större tömde en hel del förra och förrförra veckan och fortsätter i samma stil även nu.
    Rörelsen nedåt är ju minst sagt impulsiv och frågan är om 1395 kommer att hålla, många börjar prata riktkurser om 900 på omx nu. Du brukar ha två alternativ oftast men inte denna gång vad det verkar som, vad tror du sannolikheten är för att vi ska ner under 1200? Spännande med nästan fritt fall i dollar, börser, olja, kina som devalverar och går helruttet, känns som det kan bli den perfekta stormen för Ryssland.
    Hade varit kul om du tog med boliden i nästa "enskilda aktier", känns ju fortfarande som det kan finnas rätt mycket fallhöjd kvar..
    Tack för bästa bloggen/EWT sidan.
    Mvh Andreas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Andreas,
      1) Ja om den studsar i 1395-området.
      2) Se vad du anser om de alternativ jag beskrev idag.
      3) Under 1200 är fortsatt osannolikt - denna rekyl är rapp i tid och nivå, som förväntat, men sen är frågan om det är en P3-P4 eller en större 3-4. Det kan vi bara avgöra på vändnings nivån och där behöver vi en vändnings formation innan det är klart.
      4) När det är som mest negativt, med ex. Kina, råvaror etc. då är botten nära....
      5) Boliden är enligt min tolkning i BEAR enligt alla cykler, ska kika på den mer ingående. Men den har väldigt mycke fallhöjd kvar.

      /roasan

      Radera
    2. Toppen! Tack för alla bra svar!

      Radera
  7. Hej, när du räknar med ett ben till upp efter denna nedgång som pågår nu och lek med tanken att den slutar vid 1400 nivån. Hur långt i tid räknar du med att det tar för omx att gå över 1720 mot din målnivå? jag tänker nu om dom flesta index bryter ma 200 som i vissa index planar ut och börja peka nedåt samt att det är stora volymer i nedgången nu som sker. En del pratar om att marknaden ska ned fleråriga cykel som -87,-98,-,09 att fed inte tillåtit marknaden att göra "normala" rekyler leder till detta scenario med en krasch. Bara nyfiken på dina tankar angående att vara så Bear. Tack för fina analyser. Med vänlig hälsning Lumbago

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,

      Ja det är minst ett ben upp kvar, räknar fortsatt att det mer troligen är två.

      Tiden är sekundär - som vi upplever nu..... när det tar fart så går det fort efter flera månader av sidledes (läs US index). Men några viktiga check datum är 1) Q1 (mars) 2016 2) för OMX30 oct 2016 3) för US mars 2017.

      Fed är enligt mig, på gott och ont, del av marknaden numer, och de lär fortsatt vara det, släppte FED negativa påverkan när triangel scenariot spelades ut Q1 2014.

      /roasan

      Radera