måndag 3 augusti 2015

OMX30 - inför tisdag

OMX30 räkningen är en fullbordad inledande diagonal. DAX med en mer aggressiv Bull räkning i det korta med en mindre ID.

Lycka till,


10 kommentarer:

  1. Tycker din bullräkning ser mindre sannolik ut än bearscenariot. Även på DAX. Du säger i dina videos att man inte ska "tvinga in" en räkning, då är det oftast fel. Då rörelsen är tydligt överlappande bör man väl räkna den som bearish rekyl?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Daxewt - tack för feedback - ska försöka hålla det så objektivt som möjligt, bra med den feedbacken.
      Det som är intressant är DAX rörelse sedan 10653 till 11802- den är 5 vågor i min tolkning och därmed har P5 startat. Nedgången från 11053 är under fib 61,8, så idealiskt för en vändning, men visst i det korta kan en lägre sekundär trend 2:a komma in - stoch S tyder ju på det, men många gånger är starten av en ny våg lite överlappande, innan den drar iväg, då den är med stigande bottnar och toppar är en ID möjlig, visst kan den vara "intvingad". /roasan

      Radera
    2. Hej Rosan! Glömde tacka din för en fantastiskt bra och lärorik blogg. Håller med om vågen från 10650-11800 är kraftigt bullish. Min erfarenhet säger att OMX har större benägenhet att överlappa likt det vi sett än DAX. DAX brukar hålla sig på mattan och "göra rätt" varför jag ser risken som stor för "björnscenariot" ner till 10900 och 1550 ca.

      Med vänliga hälsningar

      Radera
    3. Ja fullt möjligt - alternativen lever - US lär visa vägen ikväll/roasan

      Radera
  2. Hej Roasan,

    Först och främst tack för en lysande blogg!

    Tänkte höra om du kunde skriva ett par ord om din syn på brentens fortsatta nedgång?


    Hälsningar,
    Fredrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Fredrik - mer agressiv ned än vad jag har räknat med, så länge 47 (HK dagsstängning) håller - så håller jag räkningen - men ser inget stopp av impulsen ned än. Bryts 47 ned så ska nog Brent ned till botten från 2008/2009 eller strax under. /roasan

      Radera
  3. Hej;
    Sandvik.
    Tittade på Sandvik´s webcast presentation av Q2-rapporten. VD Olof Faxander påpekade bl.a att Sandvik inte sänkt sin utdelning (nu 3,5kr) sedan 1870. Vi kan därför utgå ifrån att Sandvik inte kommer att sänka utdelningen för nästa år. Med dagens kurs runt 87 kr ger detta en direktavkastning på 4%. Man har ett mycket starkt kassaflöde mycket beroende på den förmånliga USD/SEK kursen.
    Om konjunkturen tar lite mer fart och dollarkursen fortsätter upp finns det som jag ser det goda förutsättningar för Sandvik att stiga rejält.
    Ser ut som om vi sett en P2-botten runt 84 kr och att P3:an är påbörjad. Kommentarer?
    Vore intressant om du kunde ta upp Sandvik m.a.p. vågmönstret i en kommande veckogenomgång.
    /Håkan S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja USD/SEK med BULL torde gynna verkstad. Kan inte se en P2 än - kan bara räkna 3 vågor från 84, sen föll Sanvik ned igen istället för att göra en 4-5:a till en första våg i P3. Men den kan såklart fortsatt sub indela sig och ha startat en våg 1 i en under ordnad trend, så länge 84 håller lever det alt. men oavsett om en lägre botten "måste in" eller om den påbörjat P3, så är det fina nivåer nu för många verkstads bolag, allt beroende på sin R/R profil. /roasan

      Radera
  4. Tack för kommentarer ang. vågmönstret. Lär mig mer och mer tack vare din utmärkta blogg. Förstår nu att Sandvik inte gjorde det som behövdes just nu för en första P3-våg dvs en 4-5:a.
    Håller koll på 84 kr-nivån.
    /Håkan S

    SvaraRadera