onsdag 29 juli 2015

OMX30 - inför torsdag

OMX30 bröt över 1595 och uppfyllde första kriteriet för en sekundärtrends 2:a vid 1578. Dock har inte det andra kriteriet uppfyllts med en impulsrörelse från 1578. Mönstret är klart överlappande efter att OMX30 föll ned igen, i och för sig till ytterligare en högre botten, men då mönstret är överlappande och stoch S fortsatt inte fallit ned på dygnsnivå är min tes att OMX30 skulle behöva gå ned en delvåg till mot 1560 nivån, innan en sekundör trends 2:a, med högre sannolikhet, är inne och vändning upp på medellång sikt. 

Lycka till,

12 kommentarer:

 1. Hej;
  OMX:
  Om OMX > 1603,3 (gårdagens högsta vid gapet upp de första 5 minuterna) i morgon 30/7, kan man då dra någon slutsats vad gäller vågmönstret?
  Som du påpekar har OMX stigande bottnar i 30-min grafen.
  /Håkan S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Håkan - njae, för mig är det lite väl kort trend att agera på - det kan fortsatt vara en delrörelse mot tertiär trends "b" om den öppnar över 1603.
   Det viktiga för mig är att OMX30 INTE har impulsvågor efter 1578 i och med nedgången efter 1603,3 toppen, men alternativen är fortsatt många, visst, i och med de högre bottnarna så kan det vara en inledande diagonal som första våg i sekundär trends 3:an, likväl som det är en korrektiv rörelse och ska ned mot 1560.
   När objektet man kikar på inte uppfyller kriterierna man satt upp, (I brott upp av 1595 och ii) impulsiv rörelse därefter) så backar jag ur och avvaktar och låter marknaden visa lite mer tydligt vilket alternativ som har lite högre sannolikhet. /roasan

   Radera
  2. Låter som en sund strategi att låta marknaden visa vägen då det finns osäkerhet. Två st Doji-staplar i följd i dags-grafen pekar på osäkerhet.
   Den relativt kraftiga uppgången i S&P borde väl dock ge stöd uppåt även för OMX eller finns inte denna korrelation idag?
   /Håkan S

   Radera
 2. Mycket intressant. Måste stochen på dygn alltid ut till ytternivåerna (dvs 100-0) när en Sekundärtrends topp/botten inträffat? Tänkte på detta när du nämnde det tidigare i veckan, stochen låg bara på cirka 40-50 när OMX30 låg på 1578.

  En helt annan fråga: skulle du vilja dela med dig dina tankar om brenten ikväll när du kommer med din sp500-chart? Vore intressant å höra vad du tycker om dagens rörelser, jag tycker dom ser impulsiva ut...

  Tack återigen för dina intressanta tankar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus - nej inte alltid men väldigt ofta är det så, vändning vid 50 händer, men då mer i en delsekvens upp - om du backar till 1998 och kikar framåt på vecka så kan du se att det enbart är vändningar vid ett par tillfällen som inte gått ned till 20 resp upp 80 på vecko nivå (2010 och 2015) för primärtrenden - gör samma på dygn för sekundärtrenden och det är också ett par ggr över 10-tal år......så......

   Angående brent så har den nu a-b och 1,2,3,4,5 och dessutom kommit ned till 52....låt oss se hur den reagerar där.......vändningsformation eller inte, ser dock fint ut, men lite tidigt än. /Roasan

   Radera
 3. God kväll ! Frågan ovan ang Stoch mycket intressant, SPs rörelse (2064-2111 DH just nu) tycker JAG (inte alls expert) ser impulsiv ut vad tycker ni ?

  Drar det inte på upp nu tror jag blå b (du har ? på den också) ska upp till 1620-1628 innan sista benet c ska sätta sekundär 2an 1565-1543 !?
  Lite dum fråga men vad heter de blå resp gröna vågorna (får jag svar ska jag aldrig glömma det igen) ? är osäker nu, LURIGT idag igen !! Tack/Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Magnus, - Marcus fick ju in trend definitionen bra :-) - från 2064 är det klart impulsivt, sen är frågan om rörelsen innan är ett a-b, i så fall är den impulsiva rörelsen ett c med 5 vågor, andra alternativet är att det blir 7 vågor upp = korrektivt osv. så för mig för många alt. backar ur och låter den högre trenden tala till oss istället. /roasan

   Radera
 4. Trenderna (störst först)

  Supercykelvåg - blå SC-1,SC-2,SC-3,SC-4,SC-5
  Cykelvåg - blå C-1,C-2,C-3,C-4,C-5
  Större vågtrend - blå I,II,III,IV,V
  Primärtrend - svart i,ii,iii,iv,v
  Sekundärtrend - röd i,ii,iii,iv,v
  Tertiärtrend - blå i,ii,iii,iv,v
  Minuttrend - grön i,ii,iii,iv,v
  Mikrotrend - lila i,ii,iii,iv,v
  Nanotrend - orange i,ii,iii,iv,v

  SvaraRadera
  Svar
  1. förlåt det ska vara följande: Primärtrend - svart 1,2,3,4,5

   Radera
  2. He Marcus Tackar har noterar ner nu, var osäker på de kortare./Magnus

   Radera
  3. Följer Caldaro också för de Amerikanska indexen han har inte samma, har blandat ihop lite/M

   Radera