söndag 10 maj 2015

Lägenhetspriser - Stockholm


Uppdaterar tidigare analys av bostadspriserna - fokuserar på Stockholm lägenhetspriser som övriga index lär följa, med såklart vissa variationer - men anser att den torde vara ledande, så mer intressant att fokusera på - även för de verksamma utanför huvudstaden.

Söker en sekundärtrends 3:a med fib 1,618 * sekundärtrends 1:a ger det 284, motsvarande för en P3:a är 302. Fokuserar på 3:orna i respektive trend (sekundär och primär) då 5:orna kan vara lite hur som helst.

Trenden utifrån sekundärtrenden och primär trenden är intakt - april siffrorna kom in på 254 vilket innebär en fortsatt uppgång om 20% till primärtrends målet - som får finjusteras när väl sekundärtrenden gör en rekyl, vilket den inte gjort än. När P3 målet är uppnått bör man ta det mer försiktigt då analysen enbart sträcker sig från 2005 och då några objekt rör sig i 3 vågors rörelser över längre perioder och min erfarenhet av lägenhetspriser inte omfattar om det är långsiktiga 3 eller 5 vågors rörelser.

Tidsmässigt (som vanligt sekundärt och grovt - nivån är primär) - siktar jag på en P3 topp från och med okt. 2016 till mars 2017, då en större reaktion bör inträffa när deflations fasen sedan 2000 bör övergå till en 16 årig tillväxt fas med låg inflation, dock bör "marknaden" reagera på byte av fundamental cykel (och som vanligt med lite överdrift). 

Lycka till,

1 kommentar:

  1. Hej Roasan,
    Det vore intressant att se en uppdaterad analys på lägenhetspriser framöver. P3an kom väl in på en nivå nästan i närheten av 302 som du sökte?

    SvaraRadera