lördag 28 september 2013

$ och råvaror - inför veckan

Marknaden verkar fortsatt lite villrådig efter FED beslut att fortsätta de expansiva penningpolitiska åtgärderna i oförminskad takt. Rimligtvis borde USD falla och råvaror/börserna stiga på beskedet, om nu allt var frid och fröjd, men som så många gånger förr, så reagerar de tvärtom. Då kan det vara bra att förlita sig mer på TA, som mer fokuserar på sinnesstämningen för de stora aktörerna, än att försöka klura ut alla komplexa faktorer för FA, ställa de mot varandra, och sen dra kloka slutsatser.

Så på med skygglapparna, ignorera allt surr och desinformation från smart money och kika in lite vad vågorna faktiskt visar vad SM gör och inte vad de säger via media, det är väl bara den Svenska och Finska staten som säger till innan de ska sälja av.

SEK 10 års räntan:
Sjönk under veckan från en toppnotering på runt 2,80 till 2,44 som lägst. Stoch S på dygns nivå är nu nere på låga 6, men har inte vänt upp utan är fortsatt sjunkande. Är min tes riktig med att FED, ligger "på fel sida" i balansen mellan gas och broms, så ska den 10 åriga räntan bottna ur under veckan som kommer och fortsätta upp i den stigande trenden på medellång sikt.

USD/SEK:
Söker fortsatt en botten för USD runt tidigare bottnar, idealiskt strax ovan 5,97.

BRENT:
Har påbörjat den mer aggressiva delen av nedgångs cykeln. en första delvåg ned kan vara klar, efter en rekyl upp ska så nedgången ta fart.

GULD och Silver:
Ingen förändring från förra veckan, torde fortsätta sin mer utdragna rekyl upp i ett a-c över´lappande mönster, innan den större avslutande nedgången ska ta vid.

Koppar:
Den pågående rekylen upp verkar inte riktigt klar - en urtoppning under veckan torde ge mig en b-vågs topp för ett mer brant fall i c-vågen.

Natgas:
Räknat från 3,13 (b-vågs botten) - så har Natgas nu gjort en första delvåg upp till 3,820. Rekylen ned till 3,450 kan mycket väl vara våg 2. I så fall, om rekylen inte blir mer komplex, så ska Natgas nu dra på uppåt mot tidigare toppar.

Lycka till,






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar