fredag 7 juni 2013

$ och råvaror - inför veckan

Tesen med att $ och de långa räntorna har vänt upp ur ett mer långsiktigt perspektiv och att råvarorna ut samma långsiktiga perspektiv (10 år) har vänt ned fortsätter att bekräftas, vecka efter vecka, så inga ändringar från tidigare helgers analys.

Under förutsättning att dessa trender fortsätter att bekräftas, och inte bryts, så bör varje trend följande trader förutsätta att FED's expansiva penningpolitik fortsätter, med fortsatt stigande börser, Dollar och långa räntor, samt sjunkande råvaror, inkluderande de mer ädla metallerna.

Sen vad man anser om den expansiva penningpolitiska åtgärderna, rent fundamentalt, är ju såklart en helt annan sak och utifrån ett EW trading perspektiv, ointressant, i alla fall om målet med tradingen är att maximera vinsterna, utifrån att man följer trenderna.  Denna blogg tar ju enbart hänsyn till att följa de tydliga trenderna och tar inga hänsyn till mer fundamentala makro data, som utifrån ett trading perspektiv enbart kan förvilla och hindra en mer fokuserad trend analys, med andra ord och som jag repeterat så många gånger - STIGER ETT OBJEKT SÅ STRUNTA I ORSAKEN, FÖLJ TRENDEN TILLS DEN ÄR BEKRÄFTAD BRUTEN, så mycket svårare än så behöver det inte vara, i alla fall inte om målet är att vara lyckosam i sin trading.

Utifrån ett mer kortsiktigt perspektiv är dock dessa trender i en motsatt riktning där USD/SEK fått in en topp och bör genomföra en rekyl ned inför vidare uppgångar. Råvarorna visar tecken på översåldhet och bör genomföra en rekyl upp nu inför vidare nedgångar. De ädla metallerna verkar ha bottnat ur för en upprekyl som kan verka i fler månader framöver. Men så länge som viktiga motstånd inte har brutits så är den mer långsiktiga nedåt trenden intakt.

USD/SEK - har genomfört en a-c rörelse upp från botten på 6,27 den 13:e februari 2013. Min våg tolkning är att en sekundärtrends våg a har genomförts till toppen den 29:e maj på 6,72.
Därmed förväntar jag mig en lite längre och djupare rekyl ned innan en vändning upp mot 8 nivån i första hand och 11 nivån lite längre fram ska genomföras.

GULD och SILVER: Räknar jag med att de bottnat ur och nu ska genomföra en rekyl upp till mist uppbrottsnivåerna, men troligtvis en bit till innan den förväntade c-vågen ska ta de ner till riktigt låga nivåer. Se charten.

BRENT: samma läge som för de ädla metallerna, rekyl upp för vidare nedgångar.

KOPPAR: samma här, uppgångar mot 8,000 nivån innan nedgång mot 4-5,000 nivån ska ske.

Svenska 10-års räntan - stigande och jag förväntar mig en fortsatt stigande trend men inte särskilt våldsamt så länge som världs ekonomin befinner sig i en deflations cykel (ett par år till från nu).

Lycka till,










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar