söndag 5 maj 2013

Enskilda aktier - inför veckan

Inga trend skiftningar vad jag kan se, från föregående veckas analys. Några noteringar.

Grupp 1 med SHB och Investor i spetsen går starkt i sin BULL trend så som de bör. Nya ATH för Investor och SHB.

Ericsson och särskilt H&M kan ha vaknat till lite och om de nu ska vidare upp kan det ge ordentligt stöd till OMX30's BULL trend.

Verkstad fick en kick upp från nedtryckta nivåer, kanske störst potential för OMX30, men en vändning upp behöver bekräftas.

Lycka till,


Grupp 1 - Banker, ABB, Atlas Copco och Investor.
Handelsbanken och Investor har gjort nya ATH. Om HB S5:a ska vara lika lång som S1:an så ligger 298 inom räckhåll. Då 287 redan är tagen är frågan om denna pågående 5 vågs rörelse upp är "this is it" för en S5:a och tillika en P3:a ? Tar man lite hänsyn till trendkanalerna för primär- och sekundärtrenderna så möts de runt detta område, så möjligheten/risken finns med en relativt kort S5:a. Därmed ligger SHB och bankerna, som vanligt, en del före i sina cykler än övriga aktier. Det som talar mot en kort och intensiv 5:a är att de andra bankerna inte gjort samma rörelse än med ett brott upp av sina tidigare topp, väljer dock att fokusera på SHB som varit lite vägvisare förr.

Investor är i ungefär samma läge som SHB, är detta en våg 1 till ATH med nya ATH för en 3:a och en 5:a ? eller är det en kort S5:a (i tid) till en P3:a ? Svårt att sia om då 5:orna är oberäkneliga och kan vara kortare än 3:an likväl som den kan vara förlängd. Bara att följa med vågorna i de kortare trenderna för ett avgörande lite längre fram.

ABB ska fortsätta upp relativt starkt om min tolkning för de lite längre trenderna är riktig. Vågutformningen för ABB liknar mer OMX30 men där ABB i vart fall tidigare har plogat lite före, i de kortare trenderna, så därför intressant att följa för att om möjligt få lite tidigare indikationer eller varningar om vart OMX30 är på väg. Just nu har ABB i det medellånga perspektivet gjort sin S3:a och S4:a samt en första våg upp i sin S5:a och tillika P1:a. Min tes går ut på att ABB ska göra fem vågor upp från 107 nivån upp över tidigare topp från år 2000 på 230. Första steget är att skapa en topp strax under d-vågen, vilket är 170, för att senare panga på med en rekyl till P2, ny uppgång över 170, rekyl och en avslutande våg upp över 230. Tvekar ABB i detta scenario så är det en klar varning, så alternativet är att triangeln istället ska bryta ned under 107 och då kan fallet bli djupt. Så en intressant aktie för mig att följa vidare.

Atlas var nära att sätta lite griller i huvudet, om med torsdagens nedgång till 149, då dess nivå för fortsatt BULL tolkning inte är så långt ifrån, ett fall under 142 hade tvingat mig till en mer BEARish tolkning. Nu skede aldrig det utan det ser mer ut som en djupare 2:a i utformningen av en sekvens upp mot en ny högre topp över 170. Men har den på bevakning då nedgången trots allt gick snabbt, och att det därmed kan finnas några större aktieägare som bestämt sig för att börja sälja av lite större innehav. Bara att följa nu när analysen är brutal, den måste fortsätta upp, annars är det en varning även för OMX30.









GRUPP 2 - Ericsson och H&M
Ericsson tuffar på och ska om analysen är riktig nu avverka sina 5 vågor upp mot en S5:a/P1, 97 nivån torde vara ett rimligt mål.

H&M har börjat att röra på sig lite och ett brott upp över 235 torde indikera en rörelse upp mot 270 och senare 300.




Grupp 3 - Telia och Tele2.
Telia fortsätter att skvallra om att vändningen vid strax under 42 kan vara starten på en lite längre c-våg upp, som ska bestå av 5 delvågor. Målet sätta som vanligt vid minst A-nivån = runt 67-70.

Tele2 har inte givit samma signal, utan harvar vidare i det jag tolkar som ett nödvändigt avslut ned innan den med kraft kan vända upp. Alternativet är såklart att Tele2 är i en mer långsiktig BEAR trend, men just nu tycker jag det är svårt att avgöra, utan det behövs några fler vågor för att avslöja lite vad "smart money" har tänkt sig med denna.





Grupp 4 - Volvo SKF Sandvik och Boliden

Positiva signaler från denna grupp på en eventuell vändning upp från sina harvanden i en långsiktig triangel, men signalerna är bara signaler och inte bekräftade, jag vill se en fem vågors sekvens upp nu med en efterföljande högre botten. Dock är potentialen stor när och om en sådan bekräftelse kommer.





Grupp 5 - BEAR - Nokia, Astra, Stora

Inget att tillföra från förra veckan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar