söndag 28 april 2013

Enskilda aktier - inför veckan

Utvecklingen för de enskilda aktierna fortsätter att utvecklas enligt tidigare analyser, några noteringar sedan förra veckan:

Grupp 1 har bottnat ur sina S4:or och söker nu en S5:a.

Verkstad är i ett intressant läge där e vågen kan vara klar för många av dom, vilket ska innebära en riktig ordentlig uppgång med för ex. Volvo en nära på fördubbling.

Boliden verkar följa mer av verkstads gruppens utformning där en e-våg kan tolkas in som klar. Flyttar den från BEAR gruppen upp till "triangel gruppen", även om det kan var lite tidigt.

Lycka till,

Grupp 1 - Banker, ABB, Atlas Copco och Investor.

ABB som är lite av min plogbils favorit vände upp fint vid fib 38,2, som är idealvändningen för en våg 4:a, efter denna vändning steg ABB och bröt snabbt tidigare våg 3 topp. Därmed är resan mot en S5:a påbörjad, som bör ta ABB till runt 163.

Atlas följer samma cykel, men har inte brutit upp över S3 toppen än.

Bankerna med SHB i spetsen påvisar samma mönster och styrka.

Investor ska upp mot nya ATH och väl där har Investor ett avgörande läge då kriterierna för triangel formationen sedan mitten på 2007 är uppfyllda, men först denna 5 vågors sekvens upp.








GRUPP 2 - Ericsson och H&M

Ericsson kom så till slut ned till sin fib 38,2 nivå på 75 och reagerade fint med en vändning. Tiden väl kort men okey då S2 var mer komplex. Dock bör högre botten i det korta bevakas.

H&M fortsätter sin konsolidering och sitt egna mönster.




Grupp 3 - Telia och Tele2.

Telia reagerade fint upp när ödesnivån närmade sig. Om e-vågen är inne står också Telia för en närmast fördubbling när 5 vågor upp ska exekveras upp mot och troligtvis över A toppen på 68.
Dock är det tidigt än och för att säkra att det inte är en "död katt studs" bör en högre botten i det korta konstateras.

Tele2 verkar inte riktigt ha bottnat ur, utan en våg ner till verkar trolig, innan en vändning upp kan ske.




Grupp 4 - Volvo SKF Sandvik och Boliden
Denna grupp kanske är den mest intressant från och med nu, för utvecklingen av OMX30. Samtliga har utvecklat en triangel formation de senaste åren och om den är riktig ska de bryta ut upp med en fem vågors rörelse som ska ta ut tidigare toppar sedan 2007 respektive 2010. E-vågen kan vara inne för denna grupp men det är fortsatt lite tidigt och en högre botten efter den första 5 vågors sekvensen är att rekommendera.



 
 


Grupp 5 - BEAR - Nokia, Astra, Stora

Stora Enso reagerade upp efter rapporten som tog den upp till takkanalen i triangeln. Är min tolkning rätt ska den under kommande vecka toppa ur där för att fortsätta sin trend ned mot 30 nivån. Det är enbart om 48 nivån bryts med efterföljande högre botten som jag ändrar den analysen.

Astra bröt upp över 330 som den försökt göra allt sedan den bröt ned under i slutet på 2010. Jag ser det som avslutningen på den större B-vågen, som ska ta ned Asta ordentligt. Dock kan det finnas en del kvar i uppgången som ska avverka 5 vågor i den avslutande c-vågen upp till B,

Nokia fortsätter sin trista BEAR trend som enligt min tolkning ska ta den ned under 10 innan en eventuell vändning kan ske.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar