söndag 7 oktober 2012

OMX30 - inför veckan

Fortsatt ingen uppdatering av db i mitt analysprogram, misstänker att den synkas in först på Måndag när marknaderna öppnar. Så inga bilder idag :-( .

OMX30 - BULL:

Primär trenden:
(Svart 1,2,3,4,5)

Våg 1 - 1128 den 16:e Mars. Våg 2 - 941 den 4:e Juni. Söker våg 3 för primärtrenden som ska avverkas via 5 vågor i sekundär trenden.

Sekundärtrenden: (Röd i,ii,iii,iv,v)

Våg 1, 2, 3 och 4 avverkade, 4 sätter jag till 1069. Söker därmed en topp för våg 5, som ska bestå av 5 vågor i tertiär trenden.

Tertiär trenden: (Blå i,ii,iii,iv,v)

Våg 1 och 2 avverkade, söker en topp för våg 3, intressant nu om någon av vågorna 3 eller 5 bli en förlängning, då OMX 30 skulle behöva "dra iväg" för att skapa utrymme för nästa rekyl ned. Sätter 23-25:e Oct som intressanta datum för en ev. topp då det är 13 månader sedan denna uppgång startade.


Sammanfattning:

OMX30 befinner sig nu i slutfasen av benet upp från den 4:e Juni på 941, eller om ni så vill, en avslutning av denna sekundär trends våg, där jag söker en 5:a och tillika en 3:a i primärtrenden. Kännetecknade för våg 4 till 5 för index är att olika aktier ligger i olika cykler och några ska nu börja falla, medan andra precis påbörjat en uppgång. För Index innebär det att det lär fortsatt bli hackigt framöver. Som exempel verkar banker nu gå mot avslut av en större cykel, men har fortsatt inte visat att nedgången påbörjats. Tech aktier där jag bevakar Ericsson verkar precis ha bottnat ur i sin 2:a, vilket ger utrymme för en relativt stor uppgång osv. så lite sektor växlingar kan vi nu räkna med.

Backar jag ut lite så ser det "lite trångt ut" vid en eventuellt topp. Jag tänker då på när OMX30 passerat tidigare primär vågs topp 1 på 1128, då ska det finnas utrymme för en primär våg 4:a utan att 1:an bryts. Börjar redan nu skissa på alternativet med en avslutande diagonal triangel (kil), där vågorna är överlappande men fortsatt stigande, men det är att gå händelserna lite i förväg.
Men håller fast vid tidpunkten för en 5:e primär vågs topp runt början på 2013.

Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar