onsdag 24 oktober 2012

OMX30 - inför Torsdag

OMX30 tryckte sig under MA 200 idag och försökte stänga över utan att helt lyckas. Nedgången till 1034 är nära mitt målområde 1010 - 1030 och ett vanligt kriterie för eventuell vändning är uppfyllt, "att rekylen ska ned till våg 4:a i föregående trend", vilket var 1038 stängningen från 5:e Sept. Dessutom har vi den 25:e imorgon och en positiv divergens i stock S på dygnsnivå.

Så det är möjligt att nedgången från den 14:e Sept. är klar, dock är jag lite tveksam, då andra kriterier inte är helt på sin plats. Stock S på dygnsnivå bottnade inte riktigt ut och på veckonivå finns det mer utrymme för ytterligare nedgång, volymen idag var relativt hög, eller rättare sagt nästan 50% högre jämfört med 20 dagars medelvärde. Vid en eventuell ideal botten vill jag gärna se minskade volymer (finns inga säljare längre), sen är ju såklart frågan om det var köparna som kom in i samband med Atlas rapport , som drog med sig verkstad lite grann, eller om det var säljarna som passade på att sälja av i samband med dagens uppstuds. Inte lätt att veta när FA nu styr mer än TA i samband med  rapporter perioden.

Anyway - då den korta trenden är fortsatt BEARish så håller jag ut för att OMX30 inte bottnat ut riktig än, i sekundärtrenden, vill gärna se en b - c våg till för att vara mer säker på en botten och helst då inom målområdet eller lägre, utan att bryta 940.
Så upp till tjurana att bevisa motsatsen genom ex. brott upp av 1084 med en impuls rörelse upp.

Lycka till,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar