lördag 27 oktober 2012

$ och råvaror - inför veckan


Flera råvaror har gjort ett första ben upp sedan botten i slutet på maj/början på juni, min tolkning är att det är våg 1 i sekundär trenden. Därmed söker jag våg 2 i sekundärtrenden. Självklart kan den vara gjord i flera råvaror, men mer troligt är att våg 2 ska utmana sin nolla utan att bryta. Kikar jag också in $ så verkar inte rekylen upp till en 2:a i sekundärtrenden inte heller vara klar, därmed stämmer det väl med att nedgången för flera råvaror (och börsen)  inte riktigt är klar.

Med andra ord så kan lite mer tålamod ge en idealisk ingång i en våg 2, för en lite längre swing eller positions ”trade”, våg 2 är idealisk för bull ingång då den ofta utmanar sin 0:a, det är med andra ord en kort träcka mellan 2 och 0, så skulle 0:an brytas ned så är risken låg med en S/L strax under, ”rewarden” är dock stor om 0:an håller då nästa våg upp, våg 3, vanligtvis är mer aggressiv i sin utformning och ofta når 1,618*1:an alt. 2,618*1:an. Det är nu detta läge jag söker för flera råvaror, så det börjar att klia i fingrarna.

Lycka till,

$ - USD/SEK - BEAR:

Primärtrenden:

Våg B med en topp 1:e Juni på 7,33 söker en botten för C-vågen till mitten på 2013 mellan 4,50 - 5 :-.

Sekundärtrenden:

Våg 1 av 5 kom den 19:e Sept på 6,50 söker en rekyl upp till våg 2 mellan 6,80 - 7,00.

Tertiärtrenden:

a och b är gjorda söker c upp mot fib 61,8 nivån, vilket är runt 7 nivån. Runt 5 Nov har USD/SEK ett reaktionsdatum, siktar in mig på det.  

 


Brent - BULL:

Primärtrenden:

Söker våg 1 grovt mellan 150 – 160, svårt att se att mitt tidigare tids mål, slutet på året ska gälla, släpper tidsmålet lite för att se utvecklingen i sekundärtrenden först.

Sekundärtrenden:

Räknar med att Våg 1 kom in 11:e oct och söker en våg 2 runt 100 eller lägre.  

Tertiärtrenden:

våg a troligtvis avverkad







Koppar - BULL:

Primärtrenden:

Söker våg 1

Sekundärtrenden:

Söker våg 1 som ska bestå av 5 vågor i tertiärtrenden.

Tertiärtrenden:

Oj – koppar ligger nära att bekräfta ett BEAR scenario. Jag kan bara se tre vågor upp till den 14:e Sept och våg 4 ned får inte bryta sin 1:a, för då ska rörelsen upp till 14:e Sept tolkas som a-b-c, med ett klart BEAR scenario framöver. Dock verkar inte 1:an vara bruten så här behöver koppar vända upp med en tydlig impulsvåg till sin 5:a för att en BULL tolkning fortsatt ska vara giltig.





GULD och SILVER - BULL:
Primärtrenden:

GULD söker våg 1 som ska bestå av fem vågor i sekundärtrenden. Grovt 2200 -2300 Q1 2013.

Silver söker våg 1 som ska bestå av fem vågor i sekundärtrenden. Grovt 55 - 60 Q1 2013

Sekundärtrenden:

GULD -  Våg 1 avverkad söker en våg 2 via en rekyl ned till 2:a – 3:e fib nivån.  

SILVER - Våg 1 avverkad söker en våg 2 via en rekyl ned till 2:a – 3:e fib nivån.
Tertiärtrenden:

GULD har troligtvis avverkat våg a söker b och c.

Silver har troligtvis avverkat våg a söker b och c.  


 



NATGAS - med ett BULL scenario:

Primärtrenden:

Har avverkat våg 1 och 2, via toppen på 3,28 och botten på 2,61 - söker våg 3 via 5 vågor i sekundärtrenden. Den våg 3 kan ha toppat ut vid 3,84, men en 3:a tenderar till att vara förlängd ibland, så den kan lika gärna fortsätta upp med en del våg räkning i 3:an avvaktar lite.

Sekundärttrenden:

Har avverkat våg 1 på 2,89 och våg 2 – våg 3 4 och 5 troligtvis inne också, men som sagt den rusar på med bra momentum nu, den modige ligger kvar long till dess att en lägre topp ges.  




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar