onsdag 26 september 2012

OMX30 - inför Torsdag

OMX30 - visade en mer impuls liknande rörelse ned idag - kan vara början på c-vågen i den avslutande rekylen.

Lycka till,

3 kommentarer:

  1. Hej Roasan
    Måste återigen rådfråga dig ang naturgasen. Nu är den uppe och testar motståndet. Hur tolkar du vågorna om den bryter upp? Tack på förhand

    SvaraRadera
  2. Hej Subspecie,

    Gillar inte riktigt att NATGAS inte finns med i HK, jag missar en del viktig information då, men jag får väl skriva till nye VD'n för Aktiespararna och säga att den måste definitivt in, för den verkar vara ett härligt objekt att trada.

    Med det sagt, hade jag nog ställt upp det enligt följande:
    1) QE unlimited ska driva upp råvaror generellt. Jag är dock inte alls med på FA för NATGAS, så det kan finnas andra FA faktorer som överrider, med lager hållning, nya fynd osv osv. men det kan du nog bättre, hoppas jag.
    2) Vid tidigare QE program dippade råvaror och börs, "köpa på ryktet och sälja på nyheten" kortsiktigt, sen drog de iväg. Det svåra är såklart att sia om vilken råvara som drar mest och först.
    men att Brent och Guld, Silver m.fl. nu har en liten dipp efter QE unlimited uttalandet är mycket naturligt och för mig BULLISH, jag hade varit mer tveksam om de bara drog iväg upp direkt.
    3) Kikar vi in våganalysen så finns det ett "mycket stort" utrymme för stora uppgångar rent EW tekniskt, vi behöver bara få kortsiktiga bekräftelser, då Bear scenariot rent tekniskt inte är utspelat ännu.
    4) Kikar vi in "den rena enkla trend analysen" för NATGAS så bröt MA50 över MA200 runt första veckan på Aug. (om stockchart har ok inställningar) - vilket såklart är BULLISH.
    5) Volymen ser ut att ta fart, vilket jag i en bullish tolkning vill fortsätta att se.

    Så med det sammantaget hade jag intagit en BULLISH attityd där björnarna får uppgiften att bevisa motsatsen.

    Så med garden uppe kan ett BULL sceanrio vara:

    1) NATGAS gjorde en primärtrends våg 1 runt 3,22 i slutet på Juli
    2) Primärtrends våg 2 kom så in runt 2,60 i slutet på Aug.
    3) Efter en tänkt våg botten har NATGAS INTE utvecklat en ren impuls rörelse upp (därför ska garden vara uppe) men med en positiv BULL tolkning sätter vi dock vågorna i olika trender och därmed är ett överlapp inga problem, dock vill vi se en tydligare impulsrörelse framöver, annars är det en varning. Med andra ord NATGAS får nu inte tveka allt för mycket nu, utan ska dra iväg upp utan överlapp, mellan bottnar och toppar.

    Så om nu tidigare topp bryts/är bruten, på 3,22, ska en BULL tolkning gälla, både enligt den rena trend analysen och EW.

    Förslag:
    1) efter botten på 2,60 = primärtrends 2:an) har en i-ii, i-ii i sekundär trenden och tertiär trenden skapats. I den kommande rörelsen får inte i:an i respektive trend brytas ned för att BULL scenariot ska fortsätta att gälla.
    2) om i:an bryts ned är detta "bara" en "BULL trapp" med en a-c rörelse där vi ser ett BEAR market rally.

    Så bra R/R i NATGAS om man sköter sin S/L och vågar hänga med upp om BULL scenariot bekräftas i det korta perspektivet (inga överlapp). Nu ska jag skriva till nye VD'n att NATGAS ska in i HK.

    Lycka till.

    SvaraRadera