lördag 15 september 2012

$ och råvaror - inför veckan

FED's desperation med QE-unlimited kommer att skapa modern av alla bubblor. Även om sansade traders vet om detta, så är det inte särskilt klokt att stå utanför marknaden, då tillgångar i form av pengar i så fall urholkas. Problemet är just att denna bubbla kan pågå under mycket lång tid innan den till slut kollapsar som får crashen -29 - 32 att se ut som en icke identifierbar korrektion.

Min mer långsiktiga cykel analys har tidigare pekat ut uppgångar till 2026/2027, allstå en 14 årig cykel upp.Min utgångspunkt var att en relativt stor nedgång på medellång sikt skulle initiera detta långsiktiga ben upp. Men FED verkar orolig för naturliga korrektioner som marknaden så fiffigt normalt sköter själv och som balanserar tillgång och efterfrågan utan allt för stora överdrifter (bubblor).

En kontra fråga är såklart, varför denna desperation ?, vad vet FED som vi inte vet ? har kina fejkat siffrorna mer än vanligt och står inför en hårdlandning, är EU redan kört osv, ingen aning, men utan tvekan ska råvaror nu tolkas i BULL och eventuella kontra indikatorer upptäcks ju i vågornas utformning, så länge som analytikern klarar att hålla en objektiv syn på den kommande våg utbredningen. Därav vikten av en alternativ tolkning till huvud scenariot. Tärningen är kastad.

USD/SEK - BEAR:
Bekräftade en fallande trend i och med brottet ner av 6,66 i början på Augusti. Har genomfört 4 vågor i tertiär trenden och jag söker en femte och därmed våg 1 ned för sekundärtrenden, innan en korrektion tar vid som när den är klar ska ta ned USD/SEK ytterligare. Sätter mitten på 2013 som grovt tidsmål och nivåerna 4,50 - 5 som nivå mål.


 
 
Brent - BULL:
Skifte från BEAR till BULL, utgår från att nedgången till 89 den 25:e Juni är en våg 2 i primärtrenden, söker en topp för våg 3, dammar av mitt gamla mål på 160.



 
 
Koppar - BULL:

Sätter botten den 25:e Juni som primärtrends 2:a. Söker våg 1 i sekundär trenden.



GULD och SILVER - BULL:
GULD - sätter botten den 30:e Maj på 1540 som våg 4 i primärtrenden, söker en topp runt 2300 till mitten på 2013.

SILVER - mål 60 runt mitten på 2013.





Lycka till,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar