lördag 4 augusti 2012

OMX 30 & US Index inför veckan

OMX30 - BEAR:

Relativt likt förra helgens analys - med andra ord - den korrektiva rörelsen i en stigande sekundärtrend fortsätter. Dock börjar slagen bli lite större och det senaste benet upp har enligt min tolkning en mer impulsiv rörelse, vilket om det är riktigt kan vara den avslutande c-vågen med 5 vågor upp i tertiär trenden. Men marknaden verkar ha bestämt sig för att trycka upp index ordentligt i denna rekyl, så bara att avvakta bekräftelse på trendskifte. För mig behöver 1009 brytas ner för en sådan bekräftelse.

1:a Aug. passerades med enbart ett hack ner efter besvikelsen från ECB's möte. För att den cykeln inte ska vara överspelad bör reaktionen inte dröja längre än under Måndagen den 6:e. Nästa tidpunkt blir mitten på Aug. med 4 månaders dagen av toppen från den 16:e Mars.

Stock S är nu uppe över 80 både på vecko och dygns basis, där kan den ligga och pumpa en längre tid, men nu när den är uppe på dessa nivåer blir skiftet att identifiera brott ner under 80, särskilt på veckobasis, för en ev. vändning.

Volymerna är fortsatt låga, vilket stämmer väl med att uppgången sedan den 4:e Juni har karaktären av en rekyl.

Behåller därmed min BEAR tolkning för OMX30 som den mest sannolika.






DOW JONES - BULL - Nasdaq och S&P500 - BEAR:

Dow fortsätter att påvisa styrka i sin våg utbredning. Till skillnad från Nasdaq och S&P-500 gjorde ju DOW en högre topp den 1:e Maj. Nu blir det spännande att se om DOW kan bryta upp högre än tidigare topp från den 1:e Maj, för att i så fall försöka dra med sig de andra index'en eller om det blir en lägre topp, nu runt början på Aug. - 3 månader efter förra toppen ? Tar med en mer aggressiv BULL våg utbredning för DOW, enbart för att vara med på noterna om den bekräftas eller ej.

Lycka till,





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar