söndag 3 juni 2012

OMX30 - Inför veckan

..samt några världsindex och utvalda Aktier från OMX30.

Den stora frågan för några veckor sedan var om US Index skulle klara av att vända trenden för övriga världsindex som låg och fortsatt ligger i BEAR ELLER om US Index till slut skulle kapitulera och följa med övriga världsindex ner i den BEAR trend de startat tidigare.
Nu vet vi svaret på frågan - Både SP-500 och DOW passerade sina toppar från Oktober i veckan, om man är riktig obotlig tjur så kan man rent tekniskt säga att Nasdaq fortsatt är i BULL, då den fortsatt håller sig ovan den toppen.
Utvecklingen liknar därmed utvecklingen från våren 2011, där OMX toppade ur flera månader tidigare än US index.

OMX30 - BEAR:

Primärtrenden:
Jag söker botten för våg 1 ner från toppen den 16:e Mars. Därefter en våg upp, våg 2 som ska vara lägre än 1128 för att scenariot med 5 vågor ner till ett C - sett från toppen den 18 Jan. 2011, ska vara bekräftad.

Mitt huvudscenario är fortsatt att våg 1 kom in på 955 den 18 Maj, men brottet ner av 955 öppnar såklart upp alternativet med att 1:an ännu inte har bottnat. Jag håller dock fast vid en a-b-c rörelse och att b skurit genom 1-botten, men det får finjusteras när vågorna mer tydligt visar sin "karaktär i det korta perspektivet.
Med risk för att gå händelserna i förväg så är det viktiga, nästa rörelse upp till en 2:a, då det vanligaste är en lite större rörelse mellan 2:an till 3:an.

Sekundärtrenden:
Som sagt utgår från att OMX30 avverkat fem vågor ner till 955 den 18 Maj. OMX har så påbörjat sin rekyl upp till 2:an i primärtrenden. I denna rörelse ska a,b och c avverkas. Min tolkning säger att a avverkats och jag söker b som nu skurit igenom botten på 955, vilket b vågor kan göra. Söker därmed en botten för b och en rekyl upp i fem tydliga vågor till c och därmed 2:an i primärtrenden.

Tertiärtrenden:
Har gjort a-b och 1 - 3, troligtvis 4 också, söker därmed ett avslut i 5:an som kan ta sikte på det gamla motståndet 930.






Atlas Copco och Ericsson:
För de tjurar som finns kvar så är dessa två intressanta, tillräckligt starka för att gå mot generella trenden, och troligtvis de som kan rusa när OMX vänder upp i sin rekyl.





ABB:
ABB har jag tidigare använt som front runner, då BEAR trenden påbörjades flera månader före OMX30. ABB är nu nera och nosar på nivåer som motsvarar Aug botten 833 för OMX30, hmmm, bara att följa om den ska brytas också.




Världsindex:

SP-500-BEAR:

Bröt så ner under 1292 och ökar därmed sannolikheten för ett BEAR scenario. BULL alternativ finns såklart kvar med att toppen den 2:e April på 1422 skulle vara en 1:a och därmed en ganska kraftfull uppgång efter denna nedgångsfas bottnat som vi nu befinner oss i. Se Atlas Copco som jämförelse.
Jag anser dock att det alternativet är en aning "krystat" och man får "pressa in vågorna" för att det ska gå att motivera. Kör som vanligt på det mest sannolika och det som ser mest naturligt ut, utan att tro så mycket om Macro och FA, men har respekt för alternativ, så man inte "fastnar i sin våg tolkning".

Därmed är nästa rörelse upp så viktig, som om den är lägre än 1422, bekräftar scenariot, om högre får kartan ritas om, inte verkligheten ;-).








Övriga Index:

Russia verkar leda nedgången tätt följt av Bombay, Nikkei och Kina -hmmm alla fokuserar på SydEuropa, är det Indien och Kina alt Japan som ska sätta fart på den riktiga nedgången ? (våg 3).









Lycka till,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar