lördag 30 juni 2012

$ och råvaror

Q-avslut och häftiga rörelser (för att säkra Q bonusar?) rörde runt lite i min våg gryta. Inga större "riktnings ändringar", men våg tolkningen tvingas anpassas på Index och $, återkommer till Index senare under helgen.

USD/SEK - BULL:

Vände vid 7,10 och bröt ner med kraft under tidigare botten 6,96. Därmed ser det ut som om valutaparet ska göra en större korrektion mellan sekundärtrends i:an och en ev. ii:a. Justerar botten på 6,96 till sekundär a och 7,10 toppen till b, söker därmed ett avslutande c med 5 mindre vågor ner. Vändning runt MA200 (6,80) vore naturligt för att hålla fortsatt BULL.

Bryts dock 6,68 ner är det BEARish och Fredagens rörelse var inte bara "säkra Q-bonusarna" utan en signal om trendväxling. Utgår från det första och söker därmed en botten under nästa vecka högre än 6,68.




BRENT - BEAR:

Brent är ordentligt nedtryckt både på dygns och veckobasis, sätter A på denna rörelse ner och rekylen upp till B kan bli häftig, innan jag räknar med att den fortsätter ner igen.



GULD - BULL:

GULD och Silver reagerade som många andra upp, men det intressanta för GULD är att den bröt det fallande våg mönstret med en eventuell start av en impulsliknanade rörelse upp. Då GULD har gjort sånna "försök" tidigare vill jag se mer innan "vändning" skriks ut.
Dock så bottnade GULD på 1540 den 30 Maj drog på upp till 1635 6:e Juni och genomförde en a-b-c till den 28:e Juni på 1558, högre än 1540. När sedan 1576 bröts upp i Fredags så utplånar det möjligheten till 1-5 ned. Anyway sätter brott upp av 1640 som en vändningssignal och bekräftelsenivå.




SILVER - BULL:

Fick till skillnad från GULD en lägre lägasta punkt den 25:e Juni och kan därmed ha fullföljt utbrottet ur triangeln mellan 3:an och 4:an. Därmed är en botten trolig som nu behöver en bekräftelse på en impulsrörelse upp, utan överlapp.



KOPPAR - BEAR:

Rörelse mönstret för koppar tycker jag klarnar lite. Om jag kikar in hela rörelsen sedan början på 2011 så liknar det en ´FLAT rekyl med 3-3-5 till 4:e Oct samt 3-3-5 till 9:e Feb. och nu 3 vågor i sista benet ned.

Om riktigt tolkat så ska alltså koppar köra en rekyl upp i tre vågor och avlsuta det hele med 5 vågor ner, någon gång under Q3 om tidigare tidsmönster följs.



SEK 10 year Bond - från BEAR till BULL ?:

Avslutar med lite kryddning - ser ränte traders en växling från deflation till inflation för de riktigt långa cyklerna ? I så fall kan vi gå mot 14 års (2026 - 2027) ränteuppgång från ganska exakt 15 års BEAR. Har ni bundit de långa räntorna ? Inressant att följa med korrelationen råvaror och Index.






Lycka till,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar