söndag 13 maj 2012

OMX30 - inför veckan

Note: inlägget uppdaterad med en alt. tolkning av vågorna i det korta, med alt. med botten i början på veckan. se sista bild i inlägg.

OMX30 har den 9:e Maj varit nere och känt på 1006 för en andra gång, jämfört med den 23:e April. Rent tekniskt kan det vara botten inför en fortsättning upp.

Dock anser jag att det är mer troligt att det är en första våg ner i de 5 vågor OMX söker för att avsluta det hela. Alternativen till vågräkning är ovanligt många, så det gäller att vara med i veckan på olika alternativ, allt beroende på vilken gruppering av aktier som får överhanden och präglar sin cykel på de övriga.

På mellanlång sikt skiljer sig OMX30 från US indexen, SP-500 ligger t.e.x. och söker sin botten för en 4 i primärtrenden, för vidare uppgång över den tidigare toppen på 1422, upp mot 1480-1500.
OMX30 kan (tyvärr ?) inte ligga i samma cykel då 1030 bröts ner. Kikar jag in Nikkei, Bombay, Hang Seng m.fl. så ligger de i en nedåt trend med påbörjan eller i avverkningen av ett längre c ner. ABB och Bombay ser faktiskt väldigt lika ut i sin utformning ;-). Atlas Copco, visar upp ytterligare ett alternativ, med en genomfört 1:a i primärtrenden, sätter den sin prägel på övriga står OMX inför en "mycket stor" uppgång till mitten på 2013.
Så frågan är vilka index/aktier som ska dra med sig vilka ?




OMX30 följer än så länge mitt huvudscenario väl, så ingen anledning att ändra det med en botten runt MA200, innan nästa fas upp ska testa av 1128 och den 10 åriga fallande takkanalen.

Det är vid denna nästa uppgångsfas som OMX30 ska avslöja sig inför sin mer långsiktiga utveckling, lägre topp och OMX ska ner mot den stigande 30 åriga bottenkanalen runt 680, högre topp och OMX30 ska hänga på US indexens mer långsiktiga utveckling och nivåer runt 1400 och 1600 ska nås i etapper, så bra anledning av vara lite på hugget vid nästa topp. Det viktiga för trading om man vill vara långsiktigt framgångsrik är ju att tro så lite som möjligt och tolka det graferna visar oss, våga ändra och justera varefter det hela utvecklar sig.

Kort sikt:
Med en mer BEARish långsiktig vågtolkning som ska bekräftas eller kullkastas vid nästa topp, är den enligt följande. Jag söker en våg 1 botten från B (toppen den 16:e Mars). Denna första våg ska avverka 5 vågor ner. Fyra vågor har avverkats och den avslutande 5:e vågen ska i sin tur avverka 5 vågor.
Jag har justerat de kortare vågorna med veckans utveckling och anser att botten vid 1006 den 9:e Maj är en första våg ner, uppgången i fredags är då en 2:a och jag söker en 3,4 och avslutande 5:a. Målområdet blir med riktmärke på MA200, eller strax under, 992, med en möjlighet ner till 930 om det skulle dra på.
Justerar som vanligt den finare vågutbredningen i veckan när OMX30 ger oss mer information.
Bryts 1078 upp innan målområdet har nåtts så är denna analys felaktig.

Det mer långsiktiga BULLish alternativet är helt enkelt en kopia på Atlas Copco's med en 1 vid toppen den 16:e Mars. Men det blir spännande att se, närmare midsommar.


Lycka till,





alternativ tolkning i det korta perspektivet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar