lördag 28 april 2012

OMX30 - inför veckan

OMX30 öppnade upp för flera olika alternativ, med sina rörelser under den gångna veckan. Läget är nära ett 50/50 läge där det är lika enkelt att argumentera för BEAR alt. BULL. Med andra ord - längre positioner är inte att föredra enligt mitt sätt att se på det förrän marknaden har bestämt riktning lite mer tydligt, så som det kan vara i rapport tider.

Med det sagt, gör jag som vanligt, ett vad jag anser vara ett huvudscenario med några viktiga nyckelnivåer. Kommande vecka lär visa vägen och lite tålamod för att hålla krutet torrt tills mer klara lägen visar sig kan vara klokt.

OMX30 fick in en botten (1008) den 23:e April, på pricken 7 månader sedan denna BULL marknad startade den 23:e Sept 2011. Jag räknade med en botten runt 992-1000, vilket hade ökat sannolikheten på att det verkligen var en botten, nu får vi leva i mer osäkerhet om denna botten verkligen är den vi väntat på eller om det ska komma en tryckare till, innan OMX30 ska upp och utmana 1128 och bryta upp mot den sjunkande 10 års trendens takkanalen. 

Sedan den 23:e Sept har OMX30, enligt min tolkning avverkar två vågor i Primärtrenden, 1 och 2, alt. a och b se chart. Primärtrenden Sekundärtrenden har avverkat fem vågor i - v i och med toppen den 16:e Mars.
Toppen den 16:e Mars anser jag inte kan vara lika med en primärtrendstopp 3, då efterföljande rörelse ner bröt ner under 1030, vilket är dagstängningen för toppen i slutet på Oktober. Alternativet med en primärtrends rörelse på 1-2-3 är därmed uteslutet, men andra bull scenarion kan såklart ändå finnas med, men jag försöker mer gå på det enkla som rörelserna säger oss och därmed intar jag tills vidare en BEARish långsiktig inställning. (vilket inte utesluter medel och kortsiktiga uppgångar).
Självklart med vetskapen att US index och DAX, inte har en BEARish långsiktig inriktning, men OMX tenderar ibland att ligga lite före, viktigt dock att följa de andra indexen för att se vem som ska dra med sig de andra, övervikten idag på de viktiga världsindexen är dock med OMX, BEARish. Intressant att följa om US kan rycka upp de andra eller om de ska ge upp och följa världstrenden.

Sekundärtrenden - sjunkande - har genomfört sin cykel från den 25:e Nov till den 16:e Mars, ca. 4 månader, helt normalt. Efter den 16:e Mars räknar jag in 3 vågor, där våg 3 gav den (tillfälliga ?) botten den 23:e April på 1008. Söker därmed våg iv, som ska komma in "nära våg i botten" men inte får bryta denna runt 1078.

Tertiärtrenden - stigande - avverkat sina 5 vågor till botten den 23:e April, så den cykeln är klart. Har sedan dess avverkat en a och b våg i rekylen till primärtrendens våg iv, söker därmed ett avslut av denna cykel upp vid ett avslutande c, som kan ha kommit in i Fredags, men utrymme finns hela vägen till 1078.


Alternativet till ovan är att sekundärtrenden inte alls är klar med toppen den 16:e mars utan att det är våg iii i sekundärtrenden, våg iv är då botten vid 1008, vilket bekräftas om 1078 bryts upp, innan en lägre botten än 1008 genomförts. I detta alternativ scenariot kommer toppen in mellan 1128 och 1182.

Nyckel nivåer 1078 som bekräftar skifte till Bull trend, 1030 brott ner som bekräftar försök till lägre botten än 1008, innan nästa uppgångsfas.


Lycka till,




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar