söndag 4 mars 2012

USD/SEK - från BULL till BEAR

$ påvisade svaghet genom att bryta ner genom 6,60 området och MA200. Dock blev reaktionen upp relativt kraftig efter 4 stängningsdagar under MA200. MA50 fick en mer negativ lutning efter det och ser nu ut att vilja korsa MA200 och ge en säljsignal på lite längre sikt.

Vågen i det korta tidsperspektivet från den 13:e Januari blev i och med denna nedgång under 6,60 en 5 vågors impulsvåg, istället för en rekyl våg om a,b, och c.

Därmed svänger jag snabbt om från en bullish vy till en bearish om $ fortsatta utveckling.

Analysen blir då följande för valutaparet.

USD/SEK toppade ur runt 7,00 nivån och jag sätter toppen till 14:e December vilket är 160 dgr. från botten den 2:e Maj 2011. Därmed kan vi förvänta oss en rörelse ner mot 4,75 till den 7:e Nov. om mönstret från starten i början på Mars 2009 ska upprepas. Alltså 235 dagar av nedgång, ner mot bottenkanalen av den långa 3 års cykeln.

Det är därmed upp till tjurarna att bevisa att denna anlys är felaktig, och med denna omvända bevisbörda bevakar jag 7,00 området som måste brytas upp för att jag ska ändra mig och tolka denna rörelse under 6,60 som falsk.

Tror det är viktigt att följa $ nu då dess utveckling påverkar världens index och råvarorna. Stämmer denna analys ska därmed börserna upp fram till hösten 2012 samt Guld, silver koppar, brent osv. i alla fall till en punkt där råvarorna börjar påverka börserna utveckling mer negativt. US gov. gör nog allt för att hålla nere Brent nu när det är valår, intressant att följa dessa korrelationer och deras försök att motverka en fallande dollar, då valet som vanligt blir mellan pest eller kolera.
Lycka till,



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar