onsdag 8 februari 2012

Brent - utbrott upp

Brent har harvat i sin konsolidering sedan 11:e April 2011, vid toppen 127. Den 16:e Dec var Brent nära den stigande primärtrendens bottenkanal, men kom inte riktigt ner till 100 nivån.

Den 4:e Nov noterade Brent botten i konsolideringen vid 102,50 och > 1 månad senare, den 16:e Dec en högre botten, som första indikation på en möjlig Bull trend. 79 dgr efter botten, 26:e Jan ytterligare en ny högre botten.

Våganalys mässigt har konsolideringen visat 11 vågor, enligt min tolkning. Enligt "boken" är det max av en "komplex rekyl" innan utbrott ska ske. Om denna rekyl sker i en upptrend ska konsolideringen efter våg 11, bryta upp för att påbörja nästa ben i impulsvågen.

Så högre bottnar enligt trendanalysen och utbrott upp efter 11 vågor enligt EW analysen stärker min tro på att Brent nu startat en intressant rörelse upp mot 160 nivån som en möjlighet i det långa.

Bekräftelse på ovan fås vid brott upp av 120. Väl där får nog Brent en studs först för att hämta lite kraft för ett genombrott. Kan vara bra R/R att gå in på den alt. på genombrottet, om man inte redan är inne lite försiktigt. S/L strax under 108.

Intressant också att följa korrelationen med $ framöver.

Lycka till,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar