lördag 7 januari 2012

S&P500 tvekar trots positiv statt.

OMX30 hade halvdag så det får bli en uppdatering baserad på SP500 istället.

S&P500 uppvisar samma vågmönster som OMX men på högre relativa nivåer. Marknadens reaktion på statistiken i Fredags är därför intressant, då den troligtvis kan prägla utvecklingen av OMX framöver.

Marknaden reagerade surt på en fundamentalt positiv statistik. Som vanligt analyserar jag marknadens reaktion och inte själva statistiken och oavsett om anledningen till reaktionen var för högt ställda förväntningar, eller sentimentets val att vända sig mer på det faktum att EU regionen nu står inför ressession istället för US pos. statt, så var marknads reaktionen tydligt Bearish.

Tillbaks till TA och vågorna. S&P500 kan nu ha avslutat sin reaktion upp till en våg 2. Vi har avverkat en A-C eller om man så vill en dubbel ZigZag i och med lilla a-c och a-c.
S&P reagerade också fint, fast under viss tvekan på datumet 4 Jan, Så om tolkningen är rätt så kan vi nu se fram mot en lite större nedgång då vågen som nu är under påbörjan brukar ge störst reaktion. Dock behöver jag en bekräftelse och i S&P's fall är det brott av 1240 ned.

Målet för S&P sätts till strax under 1000 till slutet på Feb.

Lycka till,




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar