fredag 20 januari 2012

OMX30 - utdragen toppformation för våg 2

OMX30 visar på styrka i sin uppgångsfas/rekyl sedan 23 Sept. Nedgångar plockas upp snabbt av tjurarna med nya toppar som följd. Därmed är sekundärtrenden och tertiärtrenden fortsatt stigande. Utbrottet ur kilen ner plockades också upp snabbt och gav istället ett utbrott upp över takkanalen för att sedan falla ner i kilen igen.

Då vågorna kan vara klara för en urtoppning (våg 2) och tiden skvallrar om att OMX nu befinner sig runt klockan 12 (snart 5 över), (snart uttjatat :-) )så är min tolkning fortsatt att vi nu upplever en "utdragen topp formation", som testar den mest erfarne traders tålamod. Dock är fortsatt inte området 1037-1050 brutet, så primärtrenden är fortsatt fallande.

Uppgången, som jag fortsatt räknar som en rekyl i primärtrenden har nu avverkat 82 dgr. sedan 23 Sept och 38 dgr sedan botten (B) den 25:e Nov. därmed klämtar klockan på sista versen för en trendväxling. Jag kan också notera att VIX nu kommit ner till nivåer för en eventuella vändning och trendväxling (runt 18).

Trendväxlingen bekräftas via brott ner av 992 nivån och alternativet till ovan analys är fortsatt att om 1037-1050 området bryts upp så har en mer långsiktig växling till en stigande primärtrend skett (12-15 månaders sikt).

Lycka till,




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar