tisdag 10 januari 2012

OMX30 - reaktionen ska testas

OMX30 har då reagerat med en nedgång efter toppen den 3:e Jan. på 1019. Det intressanta nu är att se om denna reaktion bara är en 1-3 dgr rekyl i en uppgång eller start på en trendväxling ned.
OMX30 var aldrig riktigt nere till 992 och utmanade, därmed har OMX fortsatt en stigande sekundärtrend och igen trendväxling har skett. Det torde innebära att tjurarna vill testa styrkan lite och försöka utmana 1020 nivån.

Våganalysmässigt så kan vi ha avslutat denna rekyl upp i sekundärtrenden, jag kan räkna in i-v i C-vågen. Dock har min korta vågberäkning, se chart nedan, en svaghet då iii är lite väl kort och den kan ju inte vara den kortaste av jämfört med i och v. Så om 1020 slås ut måste jag justera den analysen med i iställer för iii osv. Det innebär att det finns utrymme för en sista våg upp innan en trendväxling kan ske. Men så länge som 1020 håller så utgår jag från gällande tolkning.

Vi har ev. också en liten kil under uppbyggnad, vilket innebär att takkanalen i den kan utmanas, brott ner ur kilar brukar ge bra reaktioner.

Lycka till,



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar