torsdag 5 januari 2012

OMX30 - reaktion 4 Jan - 992 åter viktig nivå

OMX30 fick en tydlig reaktion vid det årscykliska datumet 4 Januari, nu återstår att se om det är början på ett trendbrott som jag väntat på sedan Jul eller alternativt "bara" en "normal 1-3 dgr reaktion" i en bull trend, för vidare uppgång.

För mig blir 992 nivån åter viktig, då den i ett alternativt bull scenario står för våg 1 upp, som inte får brytas om det scenariot ska kunna leva kvar. 

Brott ner under 967 (botten för iv) med dagsstängning under denna nivå ger enligt min tolkning ett trendbrott av tertiärtrenden och vi ska minst i) utmana sekundärtrendens stigande botten kanal, nu över 900 och om 900 bryts ii) bryta ner under 2011 års botten 833.

Halvdag idag och statistik imorgon, vilket är lika med hög risk att ligga inne i marknaden då reaktionerna kan bli stora imorgon. Huvudscenariot kan ha slagit in i och med toppen igår men då den inte är bekräftad via brott av 967, så är risken uppenbar om man ligger kvar. Personligen ligger jag nog kvar i BEAR om inget ovanligt sker idag.

Noterade att Ericsson B gav en väldigt tydlig signal ner igår under hög omsättning, H&M tvärnitade också under tidigare topp dock inte med lika häftig reaktion som eric. Intressant att följa dessa två idag, då de är lite av front runners och tillräckligt starka att själva sätta en trend för övriga att följa. Ska göra en lite mer noggrann analys av topp 10 OMX aktier i helgen, återkommer.

Lycka till



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar