lördag 10 december 2011

Bearish OMX 30 som huvudscenario

Delar med mig av min första analys av OMX30.

Basen för bear eller bull position är den långsiktiga trenden (primärtrenden). MA50 i relation till MA200 på dygnsbasis. Då MA50 fortsatt befinner sig under MA200 är inriktningen för OMX trading Bearish.
Årsanalysen utgår från toppen den 18 Jan. sedan dess har vi fått se lägre toppar, så länge det fortsätter ska positioner för trading fokusera på Bear positioner, att följa trenden, tills motsatsen visats.
Som alltid sker rekyler mot trenden och i en Bear market som vi nu befunnit oss i sedan 2000, så kan de vara intensiva och få den bäste trader att tveka om fortsatt trendriktning.

I syfte att bättre analysera dessa cykler och dess rekyler använder jag mig av grunderna i Elliot Wave Principle, där en våg i trendens riktning, impulse våg, naturligt följs av en rekylvåg bestående av minst tre delvågor A,B och C. Våg utbredningen analyseras för primärtrend, sekundärtrend och tertiär trenden.

Anyway till dagens analys.

1) Primärtrenden - vi befinner oss i en fallande primär trend så länge som den fallande takkanalen är intakt, inte bryts på dagsbasis. Vi har fått in ytterligare en lägre topp, med toppen på 992 i OMX.
2) Sekundärtrenden - har ännu inte brutit ner utan befinner sig i en stigande trend, men i och med avverkningen av 5 vågor upp till 992 är en trendväxling trolig, bekräftelse på trendväxling sker när 935 bryts ner.
3) Tertiär trenden är, som primärtrenden fallande.
4) Våganalysmässigt har vi därmed i huvudsceanriot avverkar en våg 2:2 vid toppen den 5 Dec. på 992. Om denna tolkning stämmer så söker vi nu en 2:3 våg ner i området 750-780.
5) Alternativet scenariot är att den högre botten den 25:e Nov. vid 873 redan initierat en trendväxling som bara ska bekräftas vid brott av 1037. Ev. brott av 1000 (takkanals brott) ger en första varning och kan vara en bra S/L.

Vi befinner oss därmed i en triangel formation där utbrott ur triangeln ska bestämma vidare trendriktning. Tradingmässigt går jag på huvudscenariot tills dessa att motsatsen bevisats.

och i det korta perspektivet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar